ОВО ЈЕ НАЈБОЉИ ТРИК ЗА ПАЛАЧИНКЕ Није до састојака; Изненадићете се како ће успевати
Примените овај једноставан трик који ће побољшати укус палачинки.
Не морате да мењате ништа у вашем рецепту, само следите ове савете.
Пустите да смеса одстоји неколико сати или преко ноћи
Ако желите преукусне палачинке, најбоље је да их припремите неколико сати пре печења, или оставите у фриђидеру преко ноћи. То развија глутен, кључни протеин за текстуру теста присутан у пшеничном брашну. Такође, немојте да смеса буде хладна пре печења, него собне температуре.
А ево које су најчешће грешке које се поткраду и искусним домаћицама
Превише месите тесто
Ако превише месите тесто добићете жилаве палачинке.
Одмах правите палачинке
Оставите смесу за палачинке 30 до 45 минута да одмори, па тек онда пеците. Добићете пахуљасте и лагане палачинке.
Печете на погрешној температури
Ако је ватра прејака изгореће по крајевима, а средина палачинки ће остати сирова. Ако је ватра преслаба док све испечете, прве палачинке ће се охладити.
Додајете смесу за палачинке на хладан тигањ
Немојте ово никада да радите, већ загрејте тигањ на умереној ватри око три минута, пре него што додате смесу.
Dnеvnik.rs/Alo.rs