Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

TAJNA SOČNOG I MEKANOG MESA Zaboravite na marinadu i isprobajte ovaj neverovatan sastojak

04.01.2025. 12:38 12:42
Piše:
Izvor:
krstarica.com/Dnevnik
meso
Foto: pixabay.com

Ako želite da vaše meso bude mekano poput oblaka i da se topi u ustima, trebate samo jedan neobičan sastojak – kivi!

Da, dobro ste pročitali. Kivi nije samo ukusan voćni dodatak, već može čuda učiniti za vaše meso, prenosi alo.rs.

Sve što treba da uradite je da obložite meso tankim kriškama kivija i ostavite ga da odstoji neko vreme pre pripreme. Tajna je u proteolitičkim enzimima koje kivi sadrži, a koji pomažu u razgradnji vezivnog tkiva u mesu, čineći ga neverovatno mekim i sočnim.

Zamislite, više ne morate čekati da se marinada upije ili brinuti o vremenu potrebnom za mariniranje. Samo dodajte kivi i pripremite se da budete oduševljeni rezultatima!

Ali pazite, ne držite meso predugo u kontaktu s kivijem, jer može postati previše mekano i raspadati se. I ne zaboravite, ako niste ljubitelj kivija, sličan efekat možete postići i s ananasom. Probajte ovaj trik i iznenadite svoje goste s najmekšim mesom koje su ikada probali!

Izvor:
krstarica.com/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar