Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СТАРИ РЕЦЕПТ ИЗ ИМОТСКОГ Ево како НЕДА УКРАДЕН припрема рибу за пост, Светог Николу и Бадње вече

17.12.2024. 15:57 16:11
Пише:
Извор:
Žena.Blic
неда
Фото: youtube prinstcrin/ Radio svetski/Pixabay ilustracija

Пред нама су велики празници, Свети Никола и Божић, који подразумевају раскошну трпезу, у многим домовима раскошнију него што ће бити за Нову годину.

Верници посте и придржавају се посебног јеловника, који, иако не укључује месо, може да буде и те како фантастичан. Неда Украден поштује обичаје, а дан пред Божић у њеној кући традиционално замирише бакалар.

Неда Украден омиљена јела припрема са пуно љубави и посвећености, па на крају све буде "да прсте полижеш", како је једном приликом рекла.

Популарна певачица воли и јела од других врста рибе, која је научила да припрема још у младости, у Имотском.

На њеном столу је бар два пута недељно неки специјалитет од рибе, а воли и кувану варијанту, лешо. Својевремено је у једној емисији открила како припрема ораду у фолији, па ћемо вам пренети њен рецепт за случај да још нисте осмислили мени за Светог Николу или Бадњи дан.

Како Неда Украден спрема ораду у фолији

За солидан породични ручак потребне су вам три целе очишћене ораде, свака 350 до 400 грама, затим першун, рузмарин, маслиново уље, три чена белог лука, со и бибер.

На припремљену фолију за печење поређајте рибе, једну до друге. Премажите их маслиновим уљем са обе стране. Исецкајте бели лук и убаците у сваку кроз прорез који сте расекли дуж тела док сте чистили. Преко поспите исецкани першун, со, бибер, рузмарин, па прелијте рибу маслиновим уљем.

Све увијте у фолију и пеците двадесет минута до пола сата у загрејаној рерни на 200 степени, преноси Жена Блиц.

Ово је један од најприроднијих начина спремања ораде, процес који задржава све квалитете те изузетне рибе, објаснила је поп дива. Мекана је и врло укусна, а Неда је обично служи уз класичан прилог: барени кромпир, црни лук и блитву.

Извор:
Žena.Blic
Пише:
Пошаљите коментар