СТАРИ РЕЦЕПТ ЗА ТАРАНУ Рендано тесто кувано у млеку, укус који се не заборавља
Стари југословенски рецепти су познати као практични, а преукусни. Зато испробајте и тарану кувану у млеку.
Уколико сте више заинтересовани за слану варијанту, препоручујемо да поменуту тарану припремите са добрим, старим парадајз-сосом.
Постоје те неке јефтине посластице које су наше баке некада стално правиле, а о чијем укусу се и дан данас говори. За њих су потребни основни састојци, као што су брашно, јаја, шећер и млеко.
Не постоји домаћица из бивше Југе која није знала рецепт за тарану. Старинско и домаћинско тесто које се ренда може да се користи и у сланим јелима.
Састојци:
- 3 јајета
- око 300 г брашна
- 1л млека
- 1,5 кесица ванилин шећера
- 4 кашике шећера
Припрема:
У шерпу сипајте млеко и додајте шећер и ванилин шећер.
Док се кува умесите тесто од брашна и јаја, па покријте и оставите да одстоји неких 20 минута.
Када млеко прокључа изрендајте тесто изнад шерпе.
Оставите још неких 5 минута да се кува на умереној температури.
Informеr.rs/ Дневник