STARI RECEPT ZA TARANU Rendano testo kuvano u mleku, ukus koji se ne zaboravlja
Stari jugoslovenski recepti su poznati kao praktični, a preukusni. Zato isprobajte i taranu kuvanu u mleku.
Ukoliko ste više zainteresovani za slanu varijantu, preporučujemo da pomenutu taranu pripremite sa dobrim, starim paradajz-sosom.
Postoje te neke jeftine poslastice koje su naše bake nekada stalno pravile, a o čijem ukusu se i dan danas govori. Za njih su potrebni osnovni sastojci, kao što su brašno, jaja, šećer i mleko.
Ne postoji domaćica iz bivše Juge koja nije znala recept za taranu. Starinsko i domaćinsko testo koje se renda može da se koristi i u slanim jelima.
Sastojci:
- 3 jajeta
- oko 300 g brašna
- 1l mleka
- 1,5 kesica vanilin šećera
- 4 kašike šećera
Priprema:
U šerpu sipajte mleko i dodajte šećer i vanilin šećer.
Dok se kuva umesite testo od brašna i jaja, pa pokrijte i ostavite da odstoji nekih 20 minuta.
Kada mleko proključa izrendajte testo iznad šerpe.
Ostavite još nekih 5 minuta da se kuva na umerenoj temperaturi.
Informer.rs/ Dnevnik