СЛАДОЛЕД ТОРТА СА ПИШКОТАМА: Једноставније не може, прави се за трен, а укус очарава и освежава

Ово је рецепт за један освежавајући дезерт који ће вас освојити својом једноставношћу и укусом. Уместо да се мучите с пећницом, ова сладолед-торта од пишкота прави се за свега 15 минута!
a
Фото: Pixabay.com

Комбинација меканих пишкота и кремастог фила ствара савршену хармонију укуса која ће вас освежити у врелим летњим данима.

Припрема је брза и једноставна, тако да је готово немогуће да не успете.

Ово је дефинитивно рецепт који вреди имати, посебно ако желите да се засладите без много труда.

Састојци:

– 10 г инстант кафе

– 400 г пишкота

– 200 мл топле воде

– 300 мл слатке павлаке

– 100 г шећера у праху

– 80 г праха за шлаг с укусом ваниле

– 10 г ванилиног шећера

– 300 мл млека

– 50 г какао праха

Фото: Pixabay.com

Припрема

У чинију сипајте 10г инстант кафе, па прелијте топлом водом и добро размутите.

Исецките пишкоте напола, па умачите једну по једну у кафу и ређајте по дну калупа.

У дубоку чинију сипајте слатку павлаку, па додајте шећер у праху, прах за шлаг с укусом ваниле, ванилин шећер и млеко.

Мутите миксером док се не згусне, па поделите ову смесу на два дела и у један део умешајте какао.

Чоколадни фил, у који сте сипали какао, нанесите преко пишкота поређаних по калупу и поравнајте шпатулом.

Преко тога ставите жуту половину фила и поравнајте.

Преко свега поређајте још један слој пишкота умочених у размућену кафу.

Ставите у фрижидер на сат времена. По жељи поспите какао прахом, ренданом чоколадом, шареним мрвицама и сл.

Крстарица.рс/ Дневник

 

EUR/RSD 117.0324
Најновије вести