СЛАДОЛЕД ТОРТА СА ПИШКОТАМА: Једноставније не може, прави се за трен, а укус очарава и освежава
Ово је рецепт за један освежавајући дезерт који ће вас освојити својом једноставношћу и укусом. Уместо да се мучите с пећницом, ова сладолед-торта од пишкота прави се за свега 15 минута!
Комбинација меканих пишкота и кремастог фила ствара савршену хармонију укуса која ће вас освежити у врелим летњим данима.
Припрема је брза и једноставна, тако да је готово немогуће да не успете.
Ово је дефинитивно рецепт који вреди имати, посебно ако желите да се засладите без много труда.
Састојци:
– 10 г инстант кафе
– 400 г пишкота
– 200 мл топле воде
– 300 мл слатке павлаке
– 100 г шећера у праху
– 80 г праха за шлаг с укусом ваниле
– 10 г ванилиног шећера
– 300 мл млека
– 50 г какао праха
Припрема
У чинију сипајте 10г инстант кафе, па прелијте топлом водом и добро размутите.
Исецките пишкоте напола, па умачите једну по једну у кафу и ређајте по дну калупа.
У дубоку чинију сипајте слатку павлаку, па додајте шећер у праху, прах за шлаг с укусом ваниле, ванилин шећер и млеко.
Мутите миксером док се не згусне, па поделите ову смесу на два дела и у један део умешајте какао.
Чоколадни фил, у који сте сипали какао, нанесите преко пишкота поређаних по калупу и поравнајте шпатулом.
Преко тога ставите жуту половину фила и поравнајте.
Преко свега поређајте још један слој пишкота умочених у размућену кафу.
Ставите у фрижидер на сат времена. По жељи поспите какао прахом, ренданом чоколадом, шареним мрвицама и сл.
Krstarica.rs/ Дневник