SLADOLED TORTA SA PIŠKOTAMA: Jednostavnije ne može, pravi se za tren, a ukus očarava i osvežava
Ovo je recept za jedan osvežavajući dezert koji će vas osvojiti svojom jednostavnošću i ukusom. Umesto da se mučite s pećnicom, ova sladoled-torta od piškota pravi se za svega 15 minuta!
Kombinacija mekanih piškota i kremastog fila stvara savršenu harmoniju ukusa koja će vas osvežiti u vrelim letnjim danima.
Priprema je brza i jednostavna, tako da je gotovo nemoguće da ne uspete.
Ovo je definitivno recept koji vredi imati, posebno ako želite da se zasladite bez mnogo truda.
Sastojci:
– 10 g instant kafe
– 400 g piškota
– 200 ml tople vode
– 300 ml slatke pavlake
– 100 g šećera u prahu
– 80 g praha za šlag s ukusom vanile
– 10 g vanilinog šećera
– 300 ml mleka
– 50 g kakao praha
Priprema
U činiju sipajte 10g instant kafe, pa prelijte toplom vodom i dobro razmutite.
Iseckite piškote napola, pa umačite jednu po jednu u kafu i ređajte po dnu kalupa.
U duboku činiju sipajte slatku pavlaku, pa dodajte šećer u prahu, prah za šlag s ukusom vanile, vanilin šećer i mleko.
Mutite mikserom dok se ne zgusne, pa podelite ovu smesu na dva dela i u jedan deo umešajte kakao.
Čokoladni fil, u koji ste sipali kakao, nanesite preko piškota poređanih po kalupu i poravnajte špatulom.
Preko toga stavite žutu polovinu fila i poravnajte.
Preko svega poređajte još jedan sloj piškota umočenih u razmućenu kafu.
Stavite u frižider na sat vremena. Po želji pospite kakao prahom, rendanom čokoladom, šarenim mrvicama i sl.
Krstarica.rs/ Dnevnik