СЈАЈАН РЕЦЕПТ ЗА РУЧАК! Пиле из рерне САМО ОВАКО ће бити ХРСКАВО И СОЧНО; Овај састојак чини чуда
28.10.2024.
12:40
13:01
Коментари (0)
Уколико желите да савршено испечете пиле, биће вам потребне и намирнице попут белог лука, мајчине душице и још неки.
Многи људи су љубитељи пилетине, али се често прибојавају да га целог испеку, мислећи да неће добро испасти. Уз овај начин припреме можете бити сигурни да нећете погрешити.
Састојци:
маслиново уље
цело веће пиле
веза мајчине душице
већи лимун
три чена белог лука
мало жалфије
50 г маслаца
со, бибер
Припрема:
Пиле добро опрати, очистити од вишка масноће, па просушити. Посолити споља и изнутра, те напунити преполовљеним лимуном, целим ченовима белог лука, мајчином душицом и жалфијом.
Отопити маслац, премазати пиле, ставити на подмазан плех, те пећи у рерни на 200 степени око 90 минута.