РЕЦЕПТИ FOOD БЛОГЕРА МАРИЈА МАЗАЛИН: Тортиља пул-апарт
Популарна блогерка Марија Мазалин своју инфлуенсерску каријеру започела је током пандемије када је изгубила посао и остала кући сама с дечком те је интензивно почела да кува.
„Одлично ми је ишло кување. Спремала сам нам све оброке, колаче, снекове, разна дизана теста... Када бих за тадашњих 800 пратитеља на Стори објавила шта сам направила, многи би тражили рецепт, а увек су га тражили и они који су код мене баш пробали неко јело”, рекла је Марија додајући да је на наговор најбоље пријатељица почела да објављује рецепте.
Марија најчешће спрема тортиље и највише их има објављених на Инстаграму и Тиктоку али за доручак увек пије смути што се може видети на њеним сторијима, скоро сваки дан. Ипак, храну коју највише воли, никада не припрема.
„Далеко највише волим суши, да један тип хране морам јести до краја живота - то би био суши. Искрено, никад нисам ни пробала да га правим сама јер се бојим да не би био достојан онима које сам пробала. Тако да суши само једем по ресторанима и ценим сваки залогај као да је задњи, хаха”.
Многи Маријини рецепти су вирални и имају више милиона прегледа, али далеко највиралнији је Тортиља пул-апарт који на Инстаграму има 24 милиона прегледа, а на Тиктоку 16 милиона, дакле заједно 40 милиона прегледа. Марија Мазалин је овај рецепт поделила са читаоцима „Недељног ручка”.
Тортиља пул-апарт
10 тортиља
400 г сира (гауда, чедар...)
200 г саламе (или кулен)
кечап
200 г моцареле
Упалите рерну на 200 степени Целзијуса. На тортиљу иде слој кечапа, поштени слој сира и 4 до 5 кришки саламе, односно кулена. Чврсто заролајте тортиљу и прережите на 4 дела. Сложите тортиље у калуп за торту једну до друге (мој калуп је 26 цм). Горе нарендати моцарелу. Пећи око 30 минута, зависи од јачине ререне - док се сир скроз не отопи.