RECEPTI FOOD BLOGERA MARIJA MAZALIN: Tortilja pul-apart
Popularna blogerka Marija Mazalin svoju influensersku karijeru započela je tokom pandemije kada je izgubila posao i ostala kući sama s dečkom te je intenzivno počela da kuva.
„Odlično mi je išlo kuvanje. Spremala sam nam sve obroke, kolače, snekove, razna dizana testa... Kada bih za tadašnjih 800 pratitelja na Stori objavila šta sam napravila, mnogi bi tražili recept, a uvek su ga tražili i oni koji su kod mene baš probali neko jelo”, rekla je Marija dodajući da je na nagovor najbolje prijateljica počela da objavljuje recepte.
Marija najčešće sprema tortilje i najviše ih ima objavljenih na Instagramu i Tiktoku ali za doručak uvek pije smuti što se može videti na njenim storijima, skoro svaki dan. Ipak, hranu koju najviše voli, nikada ne priprema.
„Daleko najviše volim suši, da jedan tip hrane moram jesti do kraja života - to bi bio suši. Iskreno, nikad nisam ni probala da ga pravim sama jer se bojim da ne bi bio dostojan onima koje sam probala. Tako da suši samo jedem po restoranima i cenim svaki zalogaj kao da je zadnji, haha”.
Mnogi Marijini recepti su viralni i imaju više miliona pregleda, ali daleko najviralniji je Tortilja pul-apart koji na Instagramu ima 24 miliona pregleda, a na Tiktoku 16 miliona, dakle zajedno 40 miliona pregleda. Marija Mazalin je ovaj recept podelila sa čitaocima „Nedeljnog ručka”.
Tortilja pul-apart
10 tortilja
400 g sira (gauda, čedar...)
200 g salame (ili kulen)
kečap
200 g mocarele
Upalite rernu na 200 stepeni Celzijusa. Na tortilju ide sloj kečapa, pošteni sloj sira i 4 do 5 kriški salame, odnosno kulena. Čvrsto zarolajte tortilju i prerežite na 4 dela. Složite tortilje u kalup za tortu jednu do druge (moj kalup je 26 cm). Gore narendati mocarelu. Peći oko 30 minuta, zavisi od jačine rerene - dok se sir skroz ne otopi.