Рецепт за НАЈКРЕМАСТИЈУ КАЈГАНУ: Цака је у тигању
Чини се да за идеалан доручак неке ствари треба радити наопако. Онај систем да за укусну кајгану јаја иду на згрејано уље – може у историју.
За савршено кремасту кајгану јаја најпре треба добро умутити виљушком с мало млека. Прелијте затим у хладан тигањ, па тек онда додајте маслац. Како се јаја буду грејала на умереној ватри, путер ће се полако топити, а како би се састојци боље повезали, треба их непрестано мешати.
Осим савршеног укуса, таква кајгана ће имати уједначену златну боју. Иако ће овако спремање кајгане можда мало дуже трајати него иначе, све ће се исплатити јер ћете уживати у савршено сочном оброку. Савет плус је да јаја послужите на загрејаним тањирима и са тостом.
Састојци: 6 јаја, 1/4 кашичице соли, 2 кашике млека, 2 кашике маслаца
Припрема:
Разбијте јаја у посуди и посолите их, па додајте млеко и добро умутите виљушком. Улијте јаја у тигањ, убаците и маслац и држите на умереној ватри. Шпатулом лагано померајте и мешајте јаја, а ринглу угасите мало пре него што буду готова. Топлина тигања ће их таман допећи колико треба.
Крстарица