Recept za NAJKREMASTIJU KAJGANU: Caka je u tiganju
Čini se da za idealan doručak neke stvari treba raditi naopako. Onaj sistem da za ukusnu kajganu jaja idu na zgrejano ulje – može u istoriju.
Za savršeno kremastu kajganu jaja najpre treba dobro umutiti viljuškom s malo mleka. Prelijte zatim u hladan tiganj, pa tek onda dodajte maslac. Kako se jaja budu grejala na umerenoj vatri, puter će se polako topiti, a kako bi se sastojci bolje povezali, treba ih neprestano mešati.
Osim savršenog ukusa, takva kajgana će imati ujednačenu zlatnu boju. Iako će ovako spremanje kajgane možda malo duže trajati nego inače, sve će se isplatiti jer ćete uživati u savršeno sočnom obroku. Savet plus je da jaja poslužite na zagrejanim tanjirima i sa tostom.
Sastojci: 6 jaja, 1/4 kašičice soli, 2 kašike mleka, 2 kašike maslaca
Priprema:
Razbijte jaja u posudi i posolite ih, pa dodajte mleko i dobro umutite viljuškom. Ulijte jaja u tiganj, ubacite i maslac i držite na umerenoj vatri. Špatulom lagano pomerajte i mešajte jaja, a ringlu ugasite malo pre nego što budu gotova. Toplina tiganja će ih taman dopeći koliko treba.
Krstarica