Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RECEPT FUD-BLOGERKE Dušice Kalanj: Ljubav nas inspiriše

09.07.2023. 15:08 12:35
Piše:
Foto: Privatna arhiva/instagram.com/ljubavihrana.rs

„Ljubav nas inspiriše da sebi i svojim voljenima pravimo hranu”, moto je Dušice Kalanj, čiji blog „Ljubav i hrana” na Instagramu prati više od 31.500 ljudi, kojima ova mlada devojka svakodnevno nudi raznovrsne i najukusnije recepte.

„Sve dok vam je u ustima zalogaj hrane, problemi su rešeni - bar za sada”, tvrdi Dušica, koja je misiju da ljubav prema kulinarstvu prenosi i drugima započela sasvim slučajno.

„U životu se ništa ne dešava slučajno, sve Gospod uredi i sve što nam se dešava u životu je sa nekim dobrim razlogom. Tako sam krajem novembra 2020. godine dobila koronu i nisam radila neki period u firmi. Imala sam mnogo više slobodnog vremena i odlučila sam da otvorim Intagram profil”, priča za Nedeljni ručak Dušica Kalanj, a na naše pitanje šta najviše voli da jede u šaljivom maniru odgovara da je bolje da je pitamo šta ne voli. „Volim sve da jedem i to je moj veliki problem. Najviše volim da jedem salate (sve dolaze u obzir), torte i kolače. Najčešće spremam razne slatkiše, peciva i pečeni krompir iz rerne, a kažu da to najbolje spremam”, naglašava autorka bloga „Ljubav i hrana”.

Čitaocima Dnevnikovog Nedeljnog ručka Dušica Kalanj daruje recept za brze i sočne plazma kocke.

Brze i veoma sočne plazma kocke

Kora:

5 jaja

5 kašika šećera

5 kašika brašna

2 kašike kakao praha

1 kesica praška za pecivo

500 ml čokoladnog mleka

Fil:

250 g šećera u prahu

700 g kisele pavlake

300 g mlevene plazme

Dekoracija:

200 g šlaga

Umutiti jaja i šećer te dodati brašno, kakao prah i prašak za pecivo, a potom sve dobro sjediniti. Izliti masu u pleh dimenzija 30 dž 20 cm  obložen papirom za pečenje. Peći na 200 stepeni od 13 do 15 minuta. Nakon pečenja skinuti papir za pečenje. Vrelu koru preliti hladnim čokoladnim mlekom. Potom pripremiti fil: umutiti pavlaku sa šećerom u prahu, potom dodati plazmu i sve sjediniti. Hladnu koru premazati filom. Umutiti šlag i staviti preko fila. Dekorisati po želji.

 

Piše:
Pošaljite komentar