Recept dana: Zapečene punjene lignje
Pravo je vreme da isprobate sjajan grčki recept za punjene lignje, koji će garantovano zadovoljti sva vaša čula.
Sastojci:
- 4 srednje velike lignje,
- 450 g feta sira,
- 2 paradajza,
- 1 zelena paprika,
- sveži vlašac,
- 100 ml maslinovog ulja,
- majoran u prahu,
- so i biber po ukusu,
- 2 čena belog luka
Priprema:
1. Dobro očistiti lignje, isprati ih i pripremiti za punjenje.
2. U velikoj posudi izmrviti fetu i pomešati je s paradajzom i zelenom paprikom, iseckanim na sitno.
3. Smesu začiniti sitno isecknim vlascem, iseckanim belim lukom, prstohvatom majorana, posoliti i pobiberiti po želji i na kraju sve zaliti maslinovim uljem.
4. Napuniti lignje ovako pripremljenom smesom, pa ivice zatvoriti čačkalicama. Preko liganja posuti malo soli.
5. Peći lignje na roštilju oko 6 minuta sa svake strane i poslužiti ih tople.