Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Tortilje s piletinom

02.10.2017. 15:26 15:31
Piše:
Foto: pixabay.com

Tortilje su vrsta meksičkog hleba, koji se može kombinovati sa puno toga, a naš današnji predlog je piletina.

Sastojci (za 4 osobe):

- 8 tortilja,

- ulje za pečenje

Za nadev:

- 1 l vode,

- 500 g pilećeg filea,

- čen belog luka,

- nekoliko zrna crnog bibera,

- 70 g luka,

- 2 kašike naseckanog peršuna,

- soli po ukusu,

- 3 kašike pavlake

Za sos od avokada:

- 2 avokada,

- kašika soka limete,

- kašika sitno naseckanog luka,

- 1 čili papričica,

- 250 g paradajza,

- kašika naseckanog peršuna,

- malo soli

Priprema:

1. U kipuću vodu staviti piletinu da se kuva zajedno sa belim lukom iseckanim na listiće i biberom. Kuvati oko 20 minuta, dok meso ne omekša.

2. Pustiti da se ohladi, pa iseckati meso na kockice.

3. Iseckani luk pomešati s peršunom, posoliti, pa pomešati s piletinom. Na kraju umešati i pavlaku.

4. Na svaku tortilju staviti po kašiku pripremljenog fila, zamotati je, pa učvrstiti čačkalicama.

5. Na zagrejanom ulju u tiganju zapeći tortilje do zlatnosmeđe boje, a potom odstraniti čačkalicu i prepoloviti.

6. Sos pripremiti tako što ćete oljuštiti avokado, odstraniti mu košticu, a meso izdrobiti viljuškom.

7. Dodati sok limete, iseckani luk, sitno iseckanu čili papričicu, oljušten i na kockice iseckan paradajz, peršun i so, pa sve promešati.

Savet: Ako vam je avokado skup, možete napraviti i ljut čili sos. Tortilje će svakako biti ukusne. 

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Lazanje sa piletinom i bundevom

Recept dana: Lazanje sa piletinom i bundevom

25.09.2017. 11:48 11:50
Recept dana: Pileći paprikaš s noklicama

Recept dana: Pileći paprikaš s noklicama

30.09.2017. 12:34 14:29