Recept dana: Teleća čorbica
30.06.2017.
18:35
18:43
Komentari (0)
Mnogi će reći da je teleća čorba uvek ukusnija u kafananama, nego kada se priprema kod kuće. Možda su i u pravu, ali samo u slučaju da nisu probali ovaj recept...
Sastojci:
- 300 g sitno seckanog telećeg mesa,
- 2 glavice crnog luka,
- 2 šargarepe,
- brašno,
- ulje,
- lovorov list,
- so i biber po ukusu
Priprema:
1. Na malo ulja isržiti sitno sekcani luk i šargarepu.
2. Zatim dodati sitno seckano teleće meso, pa sve zajedno propržiti.
3. Kad je fino uprženo, naliti vodu ili goveđi bujon, pa dodati lovorov list, biber i so.
4. Ostaviti da se kuva i po potrebi dolivati vode – potrebno je da stalno oko 2 – 3 litre čorbe.
5. Na kraju kuvanja, zapržiti sa 180 ml ulja i četiri pune kašike brašna.
6. Odgore na kraju posuti sitno iseckan peršun i posoliti po potrebi.