Recept dana: Špagete sa sirom i biberom
Ovaj italijanski klasik savršeno je rešenje za dane poznate i kao “nema ničega u frižideru”. U pitanju je savršeno jelo, koje se sprema na vrlo jednostavan način, za koje je Burdejn izjavio kako bi upravo ono moglo da bude “jedan od najvećih izuma čovečanstva”...
Sastojci (za 4 osobe):
- 400 g špageta,
- kašika sveže mlevenog crnog bibera,
- 5 kašika putera,
- 4 kašike maslinovog ulja,
- 200 g naribanog parmezana,
- 120 g naribanog pekorina,
- soli po ukusu
Priprema:
1. Skuvati testeninu al dente, pa je potom ocediti od viška tečnosti i sačuvati 300 ml vode u kojoj se kuvala.
2. U velikom tiganju tostirati sveže mleveni biber nekih tridesetak 30 sekundi, odnosno, dok ne postane aromatičan.
3. Dodati puter i maslinovo ulje, pa pustiti oko minut, dva da se sastojci sljube.
4. Dodati u tiganj skuvanu testeninu i veći deo vode od kuvanja.
5. Protresti testeninu u tiganju, pa dodati naribani parmezan, pekorino i ostatak tečnosti od kuvanja testenine.
6. Testeninu prebaciti na tanjir i poslužiti vruće.