Рецепт дана: Скуша из рерне
У питању је једноставно и супер здраво јело; риба у комбинацији с парадајзом, белим луком и маслинама је толико добра да би могла сваког дана да се нађе на вашој трпези...
Састојци:
- 2 скуше,
- 3 кромпира (исечена на тање шните),
- 2 парадајза (један исечен на кришке, а други на колутове),
- 3 чена протиснутог белог лука,
- шака црних маслина без коштице,
- кашика ситно исеченог першуна,
- оригано,
- морска со,
- млевени бибер,
- маслиново уље,
- бело вино
Припрема:
1. Рерну загрејати на 180 степени.
2. Рибе очистити, опрати, просушити папирим убрусима и оставити са стране.
3. У мањој чинији помешати першун, бели лук, оригано, маслиново уље, кришке парадајза и црне маслине.
4. Рибу посолити и побиберити споља и изнутра, нафиловати и положити на плех обложен папиром за печење.
5. Поред и између риба распоредити кромпир и колутове парадајза, посолити и побиберити, попрскати маслиновим уљем и белим вином, па покрити фолијом или папиром и пећи око 15 минута.
6. Склонити папир и пећи још 15 минута на 200 степени, док кромпир не омекша.