Recept dana: Skuša iz rerne
U pitanju je jednostavno i super zdravo jelo; riba u kombinaciji s paradajzom, belim lukom i maslinama je toliko dobra da bi mogla svakog dana da se nađe na vašoj trpezi...
Sastojci:
- 2 skuše,
- 3 krompira (isečena na tanje šnite),
- 2 paradajza (jedan isečen na kriške, a drugi na kolutove),
- 3 čena protisnutog belog luka,
- šaka crnih maslina bez koštice,
- kašika sitno isečenog peršuna,
- origano,
- morska so,
- mleveni biber,
- maslinovo ulje,
- belo vino
Priprema:
1. Rernu zagrejati na 180 stepeni.
2. Ribe očistiti, oprati, prosušiti papirim ubrusima i ostaviti sa strane.
3. U manjoj činiji pomešati peršun, beli luk, origano, maslinovo ulje, kriške paradajza i crne masline.
4. Ribu posoliti i pobiberiti spolja i iznutra, nafilovati i položiti na pleh obložen papirom za pečenje.
5. Pored i između riba rasporediti krompir i kolutove paradajza, posoliti i pobiberiti, poprskati maslinovim uljem i belim vinom, pa pokriti folijom ili papirom i peći oko 15 minuta.
6. Skloniti papir i peći još 15 minuta na 200 stepeni, dok krompir ne omekša.