Рецепт дана: Ролнице с пилетином
Пролећне ролице, традиционално азијско јело, су одлично решење за дане када не знате како да се изборите с вишком печења. За сјајан укус је довољно да их напуните омиљеним поврћем...
Састојци:
- главица лука,
- 3 чена белог лука,
- 150 г шампињона,
- 150 г спанаћа,
- љута папричица,
- 150 г нарибаног сира,
- со и бибер по укусу,
- 250 г пилетине,
- 15 листова танког теста за пите,
- кашика сенфа,
- кашика лимуновог сока,
- кашичица јестивог скроба
Припрема:
1.Пилетину маринирати у уљу, сенфу и лимуновом соку два сата пре припреме, затим је исећи на коцкице и испећи у тигању.
2. На маслиновом уљу продинстати лук и бели лук, па додати шампињоне, затим спанаћ и љуту папричицу и све кратко динстати док не омекша.
3. На танко тесто ставити пилетину, фил од шампињона и спанаћа и нарибани сир, па заврнути ивице и заролати у ролнице.
4. Ивице „залепити“ јестивим скробом prеthodno размућеним у води.
5. Ролнице пржити у загрејаном дубоком уљу на јакој ватри док не добију златножуту боју.
6. Пржене ролнице извадити на папирнати убрус како би се упио вишак масноће.