Recept dana: Rolnice s piletinom
Prolećne rolice, tradicionalno azijsko jelo, su odlično rešenje za dane kada ne znate kako da se izborite s viškom pečenja. Za sjajan ukus je dovoljno da ih napunite omiljenim povrćem...
Sastojci:
- glavica luka,
- 3 čena belog luka,
- 150 g šampinjona,
- 150 g spanaća,
- ljuta papričica,
- 150 g naribanog sira,
- so i biber po ukusu,
- 250 g piletine,
- 15 listova tankog testa za pite,
- kašika senfa,
- kašika limunovog soka,
- kašičica jestivog skroba
Priprema:
1.Piletinu marinirati u ulju, senfu i limunovom soku dva sata pre pripreme, zatim je iseći na kockice i ispeći u tiganju.
2. Na maslinovom ulju prodinstati luk i beli luk, pa dodati šampinjone, zatim spanać i ljutu papričicu i sve kratko dinstati dok ne omekša.
3. Na tanko testo staviti piletinu, fil od šampinjona i spanaća i naribani sir, pa zavrnuti ivice i zarolati u rolnice.
4. Ivice „zalepiti“ jestivim skrobom prethodno razmućenim u vodi.
5. Rolnice pržiti u zagrejanom dubokom ulju na jakoj vatri dok ne dobiju zlatnožutu boju.
6. Pržene rolnice izvaditi na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće.