Recept dana: Ravioli sa sirom
Razumljivo je potpuno da vam se ovih dana baš i ne kuva previše... U tom slučaju, evo rešenja - lagana i ukusna pasta uvek prija.
Sastojci (za 6 osoba):
Za testo:
- 700 g glatkog brašna,
- 3 jajeta,
- malo soli,
- malo ulja,
- po potrebi vode
Za punjenje:
- 300 g gaude,
- 200 g ementalera,
- paketić ribanog parmezana,
- 2 jajeta
Priprema:
1. Od brašna, jaja, soli i vode umesiti glatko testo ni previše tvrdo, ali ni previše mekano.
2. Razvaljati u tanku ploču.
3. Ukoliko nemate pribor za pravljenje raviola, možete ih napraviti i tako što ćete iseći testo na trake, na koje ćete potom po dužini stavite nadev, preklopiti testo i ivicom široke čaše seći polumesece, a krajeve utisnuti viljuškom.
4. Staviti ih da se kuvaju u vrelu slanu vodu. Kuvani su čim isplivaju na površinu.
5. Kuvane pažljivo ocediti, pa preliti rastopljenim maslacom i posuti ribanim sirom.
6. za punjenje sireve naribati u jednu činiju, dodati i ribani parmezan i dva jajeta.
7. Sve dobro umutiti, pa puniti testo i oblikovati raviole.