Рецепт дана: Путер погача
За оне жељне једноставног, а укусног залогаја доносимо један брзински рецепт за припрему сјајне погаче, које ће их одушевити на први залогај.
Састојци:
- 600 – 700 г брашна,
- 2 јајета,
- 30 г квасца,
- 300 мл млека,
- 100 г путера,
- 50 мл уља,
- мало шећера и соли,
- 1 жуманце,
- сусам
Припрема:
1. У мало млаког млека растворити квасац са кашиком шећера.
2. Затим додати јаја, уље и остатак млека.
3. Додати брашно, со и замесити средње тврдо тесто.
4. Оставити у посуди да нарасте, па га развити.
5. Премазати омекшаним путером, па роловати.
6. Сећи ролате и ређати у подмазан плех.
7. У средини се, по жељи, може убацити неки фил.
8. Оставити погачу да мало нарасте, намазати је жуманцетом и посути сусамом.
9. Пећи на 200 степени око 45 минута.
10. Пред крај печења, смањити температуру на 180 степени.