Рецепт дана: Чоколадни чизкејк
Неодољива комбинација чоколаде и сира и посластица која се брзо припрема и још брже једе.
Састојци (за подлогу):
- 150 г млевеног кекса,
- 100 г маслаца,
- 2 кашике какаа
За крем:
- 300 г чоколаде за кување,
- 500 г маскарпоне сира,
- 200 г шећера у праху,
- 250 мл слатке павлаке за шлаг
Припрема:
1. Помешати кекс са растопљеним маслацем.
2. Обложити калуп за печење торти пек папиром и на њега положити подлогу од кекса и маслаца.
3. Миксером умутити слатку павлаку, додати маскарпоне, шећер у праху и растопљену млаку (никако врућу) чоколаду.
4. Добро промешати како би се добила глатка смеса па њоме прелити подлогу од кекса.
5. Оставити овако припремљену посластицу у фрижидеру на неколико сати да се добро охлади.
6. Уколико вам ово не звучи довољнио чоколадно, од чоколаде можете да направите и глазуру којом ћете на крају прелити охлађену торту.