overcast clouds
0°C
19.01.2025.
Нови Сад
eur
117.0991
usd
113.7658
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Чоколадни чизкејк

23.05.2017. 10:38 10:44
Пише:
Фото: www.freeimages.com

Неодољива комбинација чоколаде и сира и посластица која се брзо припрема и још брже једе.

Састојци (за подлогу):

- 150 г млевеног кекса,

- 100 г маслаца,

- 2 кашике какаа

За крем:

- 300 г чоколаде за кување,

- 500 г маскарпоне сира,

- 200 г шећера у праху,

- 250 мл слатке павлаке за шлаг

Припрема:

1. Помешати  кекс са растопљеним маслацем.

2. Обложити калуп за печење торти пек папиром и на њега положити подлогу од кекса и маслаца.

3. Миксером умутити слатку павлаку, додати маскарпоне, шећер у праху и растопљену млаку (никако врућу) чоколаду.

4. Добро промешати како би се добила глатка смеса па њоме прелити подлогу од кекса.

5. Оставити овако припремљену посластицу у фрижидеру на неколико сати да се добро охлади.

6. Уколико вам ово не звучи довољнио чоколадно, од чоколаде можете да направите и глазуру којом ћете на крају прелити охлађену торту.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Пилећи батаци у маринади

Рецепт дана: Пилећи батаци у маринади

19.05.2017. 17:24 17:29
Рецепт дана: Пилетина са агрумима

Рецепт дана: Пилетина са агрумима

17.05.2017. 16:17 16:23