Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Пуњени патлиџан

24.05.2017. 09:41 09:47
Пише:
Фото: www.freeimages.com

С обзиром да су градске пијаце увелико "шарене" од разног свеже пристиглог поврћа, ред би био да и у тањиру прославимо све те лепоте пролећа.

Састојци (за 4 особе):

- 4 патлиџана средње величине,

- 400 г лука,

- 4 чена белог лука,

- першун,

- 1/2 кг парадајза,

- со и бибер по укусу,

- 100 мл уља,

- неколико листова ловора,

- мало шећера

- 1-2 кашике насецканих бадема,

- 1 кашика вегете

Припрема:

1. Патлиџане преполовити по дужини, а затим месни део исецкати у облику мреже. Посолити их и оставити да одстоје око пола сата.

2. парадајз огулити и исецкати на коцкице.

3. Затим исецкати црни и бели лук, као и першун.

4. Патлиџане осушити упијајућим папиром, а потом га запећи на загрејаном уљу с једне и друге стране.

5. Извадити патлиџан из тигања, издубити месни део и уситнити га.

6. На преосталом уљу издинстати кратко лук, додати партадајз и динстати док не испари део течности.

7. Додати поврће и зачине, па динстати још неких 10 минута и на крају у тигањ убацити першун и бадеме.

8. У намашћену ватросталну посуду поређати патлиџан, напунити их припремљеним филом од поврћа, па запећи око 15 минута у рерни загрејаној на 180-200 степени.

9. Неколико минута пре него што их извадите из рерне, на патлиџане можете да поређате плошке димљеног сира.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Плазма торта

Рецепт дана: Плазма торта

15.05.2017. 17:10 17:14
Рецепт дана: Италијанске грисине

Рецепт дана: Италијанске грисине

16.05.2017. 17:20 17:21