Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Punjeni patlidžan

24.05.2017. 09:41 09:47
Piše:
Foto: www.freeimages.com

S obzirom da su gradske pijace uveliko "šarene" od raznog sveže pristiglog povrća, red bi bio da i u tanjiru proslavimo sve te lepote proleća.

Sastojci (za 4 osobe):

- 4 patlidžana srednje veličine,

- 400 g luka,

- 4 čena belog luka,

- peršun,

- 1/2 kg paradajza,

- so i biber po ukusu,

- 100 ml ulja,

- nekoliko listova lovora,

- malo šećera

- 1-2 kašike naseckanih badema,

- 1 kašika vegete

Priprema:

1. Patlidžane prepoloviti po dužini, a zatim mesni deo iseckati u obliku mreže. Posoliti ih i ostaviti da odstoje oko pola sata.

2. paradajz oguliti i iseckati na kockice.

3. Zatim iseckati crni i beli luk, kao i peršun.

4. Patlidžane osušiti upijajućim papirom, a potom ga zapeći na zagrejanom ulju s jedne i druge strane.

5. Izvaditi patlidžan iz tiganja, izdubiti mesni deo i usitniti ga.

6. Na preostalom ulju izdinstati kratko luk, dodati partadajz i dinstati dok ne ispari deo tečnosti.

7. Dodati povrće i začine, pa dinstati još nekih 10 minuta i na kraju u tiganj ubaciti peršun i bademe.

8. U namašćenu vatrostalnu posudu poređati patlidžan, napuniti ih pripremljenim filom od povrća, pa zapeći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni.

9. Nekoliko minuta pre nego što ih izvadite iz rerne, na patlidžane možete da poređate ploške dimljenog sira.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Plazma torta

Recept dana: Plazma torta

15.05.2017. 17:10 17:14
Recept dana: Italijanske grisine

Recept dana: Italijanske grisine

16.05.2017. 17:20 17:21