Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Punjene paprike

05.03.2018. 18:54 19:41
Piše:
Foto: pixabay.com

U pitanju je jedno od jela koje mnogima miriše na detinjstvo, a evo kako da ih sami napravite i to po "bakinoj" recepturi.

Sastojci:

- 8 paprika babura,

- 1/2 kg mešanog mlevenog mesa,

- čen belog luka,

- velika kašika iseckanog peršuna,

- malo slanine,

- šoljica pirinča,

- so i biber po ukusu,

- malo šećera,

- glavica luka,

- 4 veća paradajza,

- 1 šargarepa,

- 500 ml pasiranog paradajza,

- ulje

Priprema:

1. Beli luk, peršun i slaninu sitno iseckati, pa pomešati s prethodnom posoljenim i pobiberenim mlevenim mesom. Dobro sve rukama izmešati, a zatim dodati pirinač, pa sve ponovo sediniti.

2. Paprikama skinuti peteljke i očistiti unutrašnjost, pa ih dobro oprati i ostaviti da se osuše.

3. Kada se osuše, napuniti ih pripremljenom smesom od mesa i pirinča tako da je ne gurate previše u paprike.

4. Sitno iseći luk i dinstati ga na ulju dok ne požuti. Zatim dodati iseckan paradajz i naribanu šargarepu, pa dinstati još 10 minuta. Dodati potom pasiran paradajz, so i kašičicu do dve šećera.

5. Na paradajz sos poređati punjene paprike i dobro ih zaliti vodom. Kuvati oko sat do sat i po vremena, povremeno protresajući lonac. Nikako paprike ne treba mešati.

6. Kada su paprike gotove, sos u kom su se kuvale može se dodatno propasirati.

7. Punjene paprike možete da poslužite uz pire krompir.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Čizkejk s čokoladom i lešnicima

Recept dana: Čizkejk s čokoladom i lešnicima

01.03.2018. 10:52 10:54
Recept dana: Lažna krempita

Recept dana: Lažna krempita

22.02.2018. 15:25 15:33