Рецепт дана: Пуњена скуша
Скуша садржи велики проценат омега-3 масних киселина, чак два пута више од лососа, а богата је и селеном. Оно што је додатно издваја јесте чињеница да у 100 грама садржи само 205 калорија.
Састојци:
- 4 скуше,
- кашика маслиновог уља,
- 30 г ситно сецканих ораха,
- главица црног лука,
- 200 г броколи микса,
- 2 кашике сецканог першуновог листа,
- со по укусу,
- 2 кашике павлаке
Припрема:
1. Рибе очистити и одстранити им главе. Добро опрати и осушити, па премазати уљем.
2. Броколи микс скувати у посољеној води, оцедити па измиксати у блендеру.
3. Црни лук ситно исецкати. Помешати црни лук, броколи микс, ситно исецкане орахе и павлаку. Посолити, додати першун, па опет промешати.
4. Овим надевом напунити рибе и причврстити чачкалицама.
5. Ставити у науљен ватростални суд, посолити их с обе стране по мало и пећи на 200 степени око пола сата.