Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Пилетина са агрумима

17.05.2017. 16:17 16:23
Пише:
Фото: www.freeimages.com

Ако ових дана баш и нисте у најбољој психо-физичкој форми, појачана доза витамина у тањиру сасвим сигурно вам неће шкодити.

Потребно:

- 400 г филеа пилећих груди,

- 2 кашике меда,

- 1 лимун,

- 1 поморанџа,

- 2 кашике сока од лимуна,

- 2 кашике сока од поморанџе,

- 50 г маслаца,

- 2 кашике маслиновог уља,

- неколико гранчица першинова листа,

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. Филее попречно исећи како бисте добиле тање комаде меса.

2. Пилетину затим посолити и побиберити.

3. На кратко је препржити на мало маслиновог уља, па извадити из тигања и оставити на топлом.

4. Лимун и поморанџу преполовити. Из једне половине исцедити сок, а другу половину исећи на танке шните.

5. Помешати сокове агрума, мед, со и бибер.

6. У масноћу у којој се пилетина пржила додати кришке агрума, на кратко их пропржити, потом извадит и оставити на топлом, а у тигању добро промешати сокове и маслац.

7. Добијеним сосом прелити пилеће одреске и кришке воћа.

8. На крају још сецканим першуном посути месо и воће и све украсити першуновим гранчицама.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Плазма торта

Рецепт дана: Плазма торта

15.05.2017. 17:10 17:14
Рецепт дана: Пица од паленте

Рецепт дана: Пица од паленте

11.05.2017. 09:50 09:56