Рецепт дана: Пилетина са агрумима
Ако ових дана баш и нисте у најбољој психо-физичкој форми, појачана доза витамина у тањиру сасвим сигурно вам неће шкодити.
Потребно:
- 400 г филеа пилећих груди,
- 2 кашике меда,
- 1 лимун,
- 1 поморанџа,
- 2 кашике сока од лимуна,
- 2 кашике сока од поморанџе,
- 50 г маслаца,
- 2 кашике маслиновог уља,
- неколико гранчица першинова листа,
- со и бибер по укусу
Припрема:
1. Филее попречно исећи како бисте добиле тање комаде меса.
2. Пилетину затим посолити и побиберити.
3. На кратко је препржити на мало маслиновог уља, па извадити из тигања и оставити на топлом.
4. Лимун и поморанџу преполовити. Из једне половине исцедити сок, а другу половину исећи на танке шните.
5. Помешати сокове агрума, мед, со и бибер.
6. У масноћу у којој се пилетина пржила додати кришке агрума, на кратко их пропржити, потом извадит и оставити на топлом, а у тигању добро промешати сокове и маслац.
7. Добијеним сосом прелити пилеће одреске и кришке воћа.
8. На крају још сецканим першуном посути месо и воће и све украсити першуновим гранчицама.