Recept dana: Piletina sa agrumima
Ako ovih dana baš i niste u najboljoj psiho-fizičkoj formi, pojačana doza vitamina u tanjiru sasvim sigurno vam neće škoditi.
Potrebno:
- 400 g filea pilećih grudi,
- 2 kašike meda,
- 1 limun,
- 1 pomorandža,
- 2 kašike soka od limuna,
- 2 kašike soka od pomorandže,
- 50 g maslaca,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- nekoliko grančica peršinova lista,
- so i biber po ukusu
Priprema:
1. Filee poprečno iseći kako biste dobile tanje komade mesa.
2. Piletinu zatim posoliti i pobiberiti.
3. Na kratko je prepržiti na malo maslinovog ulja, pa izvaditi iz tiganja i ostaviti na toplom.
4. Limun i pomorandžu prepoloviti. Iz jedne polovine iscediti sok, a drugu polovinu iseći na tanke šnite.
5. Pomešati sokove agruma, med, so i biber.
6. U masnoću u kojoj se piletina pržila dodati kriške agruma, na kratko ih propržiti, potom izvadit i ostaviti na toplom, a u tiganju dobro promešati sokove i maslac.
7. Dobijenim sosom preliti pileće odreske i kriške voća.
8. Na kraju još seckanim peršunom posuti meso i voće i sve ukrasiti peršunovim grančicama.