Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Piletina sa agrumima

17.05.2017. 16:17 16:23
Piše:
Foto: www.freeimages.com

Ako ovih dana baš i niste u najboljoj psiho-fizičkoj formi, pojačana doza vitamina u tanjiru sasvim sigurno vam neće škoditi.

Potrebno:

- 400 g filea pilećih grudi,

- 2 kašike meda,

- 1 limun,

- 1 pomorandža,

- 2 kašike soka od limuna,

- 2 kašike soka od pomorandže,

- 50 g maslaca,

- 2 kašike maslinovog ulja,

- nekoliko grančica peršinova lista,

- so i biber po ukusu

Priprema:

1. Filee poprečno iseći kako biste dobile tanje komade mesa.

2. Piletinu zatim posoliti i pobiberiti.

3. Na kratko je prepržiti na malo maslinovog ulja, pa izvaditi iz tiganja i ostaviti na toplom.

4. Limun i pomorandžu prepoloviti. Iz jedne polovine iscediti sok, a drugu polovinu iseći na tanke šnite.

5. Pomešati sokove agruma, med, so i biber.

6. U masnoću u kojoj se piletina pržila dodati kriške agruma, na kratko ih propržiti, potom izvadit i ostaviti na toplom, a u tiganju dobro promešati sokove i maslac.

7. Dobijenim sosom preliti pileće odreske i kriške voća.

8. Na kraju još seckanim peršunom posuti meso i voće i sve ukrasiti peršunovim grančicama.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Plazma torta

Recept dana: Plazma torta

15.05.2017. 17:10 17:14
Recept dana: Pica od palente

Recept dana: Pica od palente

11.05.2017. 09:50 09:56