Recept dana: Pica s testom od karfiola
Jede vam se pica, ali ste na prolećnom detoksu, to jest, na zdravom režimu ishrane? Imamo rešenje: probajte laganiju, zdraviju i bez brašna varijantu ovog planetarno populatnog zalogaja.
Sastojci (za 2 osobe):
- 2 jajeta,
- glavica karfiola,
- 200 g sira,
- dodaci po želji: paradajz sos, šunka, pečurke, masline...
- so
Priprema:
1. Karfiol oprati, pa usitniti u blenderu. Prebaciti je na kuhinjsku krpu ili u gazu, pa ocediti što je moguće više.
2. Usitnjenom i oceđenom karfiolu dodati 2 jajeta, kašičicu soli i pola pripremljene količine sira.
3. Izmiksati dok smesa ne postane jednolična.
4. Kalup odložiti papirom za pečenje, pa na dno prstima rasporediti smesu.
5. Peći oko pola sata na 200 stepeni.
6. Na pečeno „testo“ rasporediti ostale sastojke po želji, pa zapeći još nekih petnaestak minuta na 180 stepeni.