Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Pečene prženice

04.01.2018. 13:12 13:17
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Posle praznika uvek ostane hrane, koju nikako ne bi trebalo bacati. Evo sjajne ideje kako da upotrebite stari hleb.

Sastojci  (za 4 osobe):

- vekna starog bageta,

- 45 g putera,

- 3 jajeta,

- 300 ml mleka,

- 2 kašičice vanile,

- 2 kašike soka od pomorandže,

- kašičica izrendane korice od pomorandže,

- kašika žutog šećera,

- šećer u prahu,

- voće po želji (brusnice, borovnice, seckane jabuke...),

- po želji džem, med, voćni sirup, nutela...

Priprema:

1. U veću posudu uvaciti jaja, vanilu, sok od pomorandže, koricu pomorandže.

2. Dodati mleko i ostaviti sa strane.

3. Bagetu odseći krajeve i prepoloviti ga po dužini, a onda seći komade od oko osam do deset centimetara.

4. Svako parče hleba premazati omekšalim puterom.

5. Uzeti pekač u koji mogu da stanu svi parčići hleba, ali da se ne preklapaju.

6. Poređati hleb, namazanom stranom prema dole, preliti jajima i mlekom i ostaviti da tako stoji oko pola sata i pritom na svakih 10 minuta okrenuti hleb na drugu stranu.

7. Zagrejati rernu na 185  stepeni i parčiće hleba ostaviti da strana koja je premazana puterom bude prema gore.

8. Posuti šećerom i po želji džemom ili nutelom, pa staviti da se peče.

9. Peći oko 30 do 40 minuta, dok lepo ne porumeni.

10. Posuti šećerom u prahu i poslužiti toplo s dodatkom, recimo, svežeg ili voća iz zamrzivača.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Veganska proja

Recept dana: Veganska proja

26.12.2017. 14:29 14:34
Recept dana: Namaz od šampinjona

Recept dana: Namaz od šampinjona

21.12.2017. 12:01 12:04