Recept dana: Pečena svinjska rebarca
Ako volite rebarca koje se tope u ustama, a meso samo odvaja od koske – ovo jelo će vam se sigurno dopasti.
Sastojci:
- 1 veliki komad svinjskih rebaraca,
- 1 kašika vegete,
- 1 kašičica bibera,
- 1/2 kašičice belog luka u prahu,
- 1/3 kašičica aleve paprike,
- soli po ukusu,
- 2 kašike senfa,
- 1 kesica vurčester sosa
Za premaz:
- 3-4 kašike kečapa,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- 1 kašičica origana
Priprema:
1. Vegetu, biber, so, alevu papriku i beli luk promešati i dobijenom smesom začiniti rebarca.
2. Senf pomešati sa vorčester sosom i premazite rebarca
3. Rebarca umotati u aluminijumskoj foliju, koju ste prethodno poprskali uljem i ostaviti nekoliko sati u frižideru da meso „odmori“.
4. Rernu zagrejati na 120 stepeni i rebarca uvijena u foliju peći oko 2 i po sata.
5. Pažljivo otvoriti foliju i premazite rebarca mešavinom kečapa, maslinovog ulja i origana.
6. Uključiti gornji grejač u rerni na najjaču vatru i peći ih nekoliko minuta dok se ne uhvati lepa korica.