Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Pečena svinjska rebarca

22.05.2017. 09:52 09:54
Piše:
Foto: www.freeimages.com

Ako volite rebarca koje se tope u ustama, a meso samo odvaja od koske – ovo jelo će vam se sigurno dopasti.

Sastojci:

- 1 veliki komad svinjskih rebaraca,

- 1 kašika vegete,

- 1 kašičica bibera,

- 1/2 kašičice belog luka u prahu,

- 1/3 kašičica aleve paprike,

 - soli po ukusu,

- 2 kašike senfa,

- 1 kesica vurčester sosa

Za premaz:

- 3-4 kašike kečapa,

- 1 kašika maslinovog ulja,

- 1 kašičica origana

Priprema:

1. Vegetu, biber, so, alevu papriku i beli luk promešati i dobijenom smesom začiniti rebarca.

2. Senf pomešati sa vorčester sosom i premazite rebarca

3. Rebarca umotati u aluminijumskoj foliju, koju ste prethodno poprskali uljem i ostaviti nekoliko sati u frižideru da meso „odmori“.

4. Rernu zagrejati na 120 stepeni i rebarca uvijena u foliju peći oko 2 i po sata.

5. Pažljivo otvoriti foliju i premazite rebarca mešavinom kečapa, maslinovog ulja i origana.

6. Uključiti gornji grejač u rerni na najjaču vatru i peći ih nekoliko minuta dok se ne uhvati lepa korica.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Italijanske grisine

Recept dana: Italijanske grisine

16.05.2017. 17:20 17:21
Recept dana: Palačinke na klasičan način

Recept dana: Palačinke na klasičan način

12.05.2017. 11:53 11:56