Рецепт дана: Паприке пуњене кромпиром и сиром
Савршен рецепт за ове каснолетње дане. Ем је у питању укусан и лаган оброк, ем је паприка сада једна од хит намирница за припрему зимнице, те за овај ручак можете да искористите оно што вам "претекне" након што сте напунили све тегле.
Састојци (за 4 особе):
- 8 паприка средње величине,
- 1 кг кромпира,
- шаргарепа,
- главица црног лука,
- 2 чена белог лука,
- 4 кашике павлаке,
- 150 г тврдог домаћег крављег сира,
- 50 г сланине,
- кашика био зачина,
- по укусу: со, бибер, мирођија, љута паприка, коријандер
- кашика сецканих листова першуна
Припрема:
1. Паприку припремити за пуњење.
2. Кромпир нарендати.
3. Лук, бели лук и шаргарепу ситно исецкати.
4. Поврће заједно измешати, па додати нарендан или дробљен сир и павлаку.
5. Потом додати исецкан лист першуна и зачине, па све добро промешати да се смеса увеже.
6. По потреби додати још мало павлаке.
7. Припремљеном смесом пунити паприке, па затим на сваку паприку ставити кришку сланине.
8. Подлити са 2 дл воде и пећи поклопљено на 200 степени око сат времена.