Recept dana: Paprike punjene krompirom i sirom
Savršen recept za ove kasnoletnje dane. Em je u pitanju ukusan i lagan obrok, em je paprika sada jedna od hit namirnica za pripremu zimnice, te za ovaj ručak možete da iskoristite ono što vam "pretekne" nakon što ste napunili sve tegle.
Sastojci (za 4 osobe):
- 8 paprika srednje veličine,
- 1 kg krompira,
- šargarepa,
- glavica crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 4 kašike pavlake,
- 150 g tvrdog domaćeg kravljeg sira,
- 50 g slanine,
- kašika bio začina,
- po ukusu: so, biber, mirođija, ljuta paprika, korijander
- kašika seckanih listova peršuna
Priprema:
1. Papriku pripremiti za punjenje.
2. Krompir narendati.
3. Luk, beli luk i šargarepu sitno iseckati.
4. Povrće zajedno izmešati, pa dodati narendan ili drobljen sir i pavlaku.
5. Potom dodati iseckan list peršuna i začine, pa sve dobro promešati da se smesa uveže.
6. Po potrebi dodati još malo pavlake.
7. Pripremljenom smesom puniti paprike, pa zatim na svaku papriku staviti krišku slanine.
8. Podliti sa 2 dl vode i peći poklopljeno na 200 stepeni oko sat vremena.