Рецепт дана: Мароканска пилетина
26.07.2017.
14:35
14:48
Коментари (0)
Пилетину сви воле, а још кад је припремљена по мароканској рецептури... Ужитак за трпезом је загантован.
Састојци:
- 200 г пилећег меса,
- главица црвеног лука
- 1,5 кашика мароканског зачина,
- 150 г пасуља,
- 150 г пиринча,
- три чена белог лука,
- 50 г младог грашка,
- рукохват свежег першуна
За марокански зачин:
- кашичица кима,
- кашичица ђумбира у праху,
- 3/4 кашичице црног бибера,
- кашичица соли,
- кашичица цимета,
- 1/2 кашичице коријандера,
- 1/2 кашичице кајенског бибера,
- 1/2 кашичице каранфилића
Припрема:
1. Пилеће месо науљити, па утрљати марокански зачин.
2. Издинстати бели и црвени лук, па додати пилетину.
3. Пећи око 5 минута са сваке стране.
4. Посебно скувати пиринач (15 минута), а затим му додати пасуљ (из конзерве), па зачинити и посути першуном.