broken clouds
-1°C
25.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9977
usd
111.7457
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Мока колач

13.09.2017. 09:44 09:46
Пише:
Фото: pixabay.com

Ако вам је уобичајна доза кофеина данас недовољна, можда није лоше да размислите о колачу са кафом.

Састојци:

- 3 јајета,

- 4 кашике шећера,

- кесица ванил шећера,

- кесица прашка за пециво,

- 2 кашике гриза,

- 2 кашике какаа,

- 6 кашика брашна,

- 2 кашике инстант кафе,

- 9 кашика млека

За прелив:

- 5 дцл млека,

- 4 кашике шећера,

- кашичица инстант кафе

За декорацију:

- слатка павлака

Припрема:

1. Жуманца умутити са шећером и ванил шећером. Уз стално мешање, наизменично додавати гриз, какао, инстант кафу, брашно помешано с прашком за пециво и млеко.

2. На крају смањеном брзином или ручно умутити снег од беланаца.

3. Смесу излити у папиром за печење обложен калуп (20 Х 30 цм) и потом пећи колач пола сата на 180 степени.

4. За то време скувати прелив – млеко, шећер и кашичицу инстант кафе мешати док се шећер не растопи и све заједно не проври.

5. Врућ бисквит одмах одвојити од пек папира, вратити у калуп, па залити врућим преливом и оставити да се добро охлади.

6. Колач ће за то време упити сву течност.

7. Охлађени колач премазати улупаном слатком павлаком.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Кајгана од кромпира

Рецепт дана: Кајгана од кромпира

04.09.2017. 16:25 16:29
Рецепт дана: Пилетина с празилуком

Рецепт дана: Пилетина с празилуком

08.09.2017. 15:06 15:11