Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Minestrone supa

25.04.2018. 11:20 11:23
Piše:
Foto: pixabay.com

Minestrone supa, odnosno, „velika supa“ u prevodu s italijanskog, bila je popularna još u doba starih Rimljana, u 2. veku pre nove ere. I, ne bez razloga, „preživela“ je sve do danas...

Sastojci (za 6 osoba):

- 100 g šargarepe iseckane na kockice,

- 100 g krompira iseckanog na kockice,

- 100 g kukuruza šećerca,

- 50 g zelene boranije,

- 50 g paštrnaka iseckanog na kockice,

- 50 g tikvica iseckanih na kockice,

- jedan manji praziluk iseckan na kolutove,

- 50 g brokolija,

- 50 g karfiola,

- 50 g graška,

- 2-2,5 l pilećeg bujona (prethodno skuvanog),

- peršunov list,

- 3 čena sitno naseckanog belog luka,

- začinsko bilje: bosiljak, majčina dušica

- so

- paradajz pire

Priprema:

1. Prvo skuvati pileći bujon, potom ga procediti i odvojiti meso od kostiju, pa nasečeno na sitne komadiće vratiti nazad u bujon.

2. Pripremiti, odnosno, iseckati sve sastojke.

3. Na pola kašike maslinovog ulja blago propržiti, a više, uz malo vode, dinstati praziluk tek toliko da omekne, pa zatim dodati sve sastojke, osim peršunovog lista i belog luka.

4. Naliti bujonom, pa kuvati 10-15 minuta. Na kraju dodati peršunov list i beli luk i odmah ukloniti supu s vatre.

5. Kada je supa gotova, dodati testeninu i paradajz pire i zatim servirati uz prepržen hleb. Ako volite malo intenzivniji ukus, u supicu dodajte i parmezan. 

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Grčka pita

Recept dana: Grčka pita

20.04.2018. 16:27 16:29
Recept dana: Salata s piletinom

Recept dana: Salata s piletinom

15.04.2018. 12:57 13:00