Рецепт дана: Ледени мус с еурокремом
Слојеви крема у десерту послуженом са спекулас кексом неодољив су спој нежног укуса и примамљивог пругастог изгледа...
Састојци (за 4 особе):
- 200 г маскарпонеа,
- 150 г еурокрема (нутеле или неког другог крема),
- 300 г слатке павлаке
За прелив:
- 100 г еурокрема,
- 2 кашике ликера од орашастих плодова (амарето)
- спекулас кекс за послуживање
Припрема:
1. Маскарпоне и еурокрем измешати у фини крем. Слатку павлаку умутити у шлаг, па умешати у припремљен крем.
2. За прелив еурокрему додати ликер и мало топле воде (4 кашике) како би се добила потребна густина (треба лагано да тече с кашике).
3. Крем распоредити у четири посудице или високе чаше и то тако што се наизменично - кашика крема, па танак слој прелива – равномерно слаже.
4. Држати у фрижидеру да се фино стегне (неколико сати).