Recept dana: Ledeni mus s eurokremom
Slojevi krema u desertu posluženom sa spekulas keksom neodoljiv su spoj nežnog ukusa i primamljivog prugastog izgleda...
Sastojci (za 4 osobe):
- 200 g maskarponea,
- 150 g eurokrema (nutele ili nekog drugog krema),
- 300 g slatke pavlake
Za preliv:
- 100 g eurokrema,
- 2 kašike likera od orašastih plodova (amareto)
- spekulas keks za posluživanje
Priprema:
1. Maskarpone i eurokrem izmešati u fini krem. Slatku pavlaku umutiti u šlag, pa umešati u pripremljen krem.
2. Za preliv eurokremu dodati liker i malo tople vode (4 kašike) kako bi se dobila potrebna gustina (treba lagano da teče s kašike).
3. Krem rasporediti u četiri posudice ili visoke čaše i to tako što se naizmenično - kašika krema, pa tanak sloj preliva – ravnomerno slaže.
4. Držati u frižideru da se fino stegne (nekoliko sati).