Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Колач све по два

24.04.2018. 11:19 11:21
Пише:
Фото: pixabay.com

Колач као створен за оне који се не сналазе баш најбоље с мерама; тачније који никада баш нису сигурни шта тачно значи оно „од ока“ или „отприлике“. Овде је та прича крајње поједностављена, а притом је колач савршеног укуса.

Састојци:

- 2 јајета,

- 200 г шећера,

- 200 мл уља,

- 200 мл млека,

- 200 г млевених ораха,

- 200 г гриза,

- 200 г оштрог брашна,

- 2 нарибане јабуке,

- прашак за пециво,

- ванил шећер,

- мало рума,

- 50 г џема од кајсија,

- 50 г насецканих ораха

Припрема:

1. У одговарајућој чинији пенасто измешати јаја, шећер и ванил шећер. Додати уље, млеко, орахе, гриз и брашно, prеthodno помешано с прашком за пециво.

2. На крају умешати нарибане јабуке и рум, па смесу излити у намашћен и побрашњен плех (величине 20×35 центиметара).

3. Припремљену смесу пећи неких пола сата у рерни загрејаној на 190 степени.

4. Печени колач премазати џемом и посути насецканим орасима. Пре служења, преко колача посути шећер у праху.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Салата с пилетином

Рецепт дана: Салата с пилетином

15.04.2018. 12:57 13:00
Рецепт дана: Слатке, а здраве палачинке

Рецепт дана: Слатке, а здраве палачинке

18.04.2018. 16:16 16:23