Рецепт дана: Хлеб с белим луком и сиром
За припрему овог специјалитета довољна су свега три састојка и пет минута времена. Може да се једе самостално, уз неки леп сос, или као прилог ручку и вечери...
Састојци:
- векна обичног хлеба,
- пола шоље отопљеног путера,
- 2 кашичице белог лука у праху (или сасвим ситно исецкана 3, 4 чена),
- зачини по жељи (бибер, со, першун, рузмарин, босиљак...),
- шоља нарендане моцареле (може и неки други сир по жељи)
Припрема:
1. Загрејати рерну на 200 stеpеnni, а плех обложити пек-папиром.
2. Хлеб преполовити по дужини, а потом сваку дужину сећи на штапиће, али тако да се не одвоје.
3. Затим оба дела ставити на плех.
4. Премазати површину растопљеним путером, па посути белим луком. Или, ако вам је лакше, хлеб се једноставно може исећи на кришке, које се потом појединачно премазују.
5. Покрити алу фолијом и ставити у рерну, па пећи 10 минута.
6. Извадити из рерне, склонити фолију, посути нарендани сир преко хлеба и зачине, па вратити у рерну да се запече још 5 минута.
7. Хлепчићи су готови када се сир отопи и почну да се појављују смеђи, запечени делови на њему.