Рецепт дана: Домаћи хлеб с орасима
Једноставан за припрему, овај укусни хлеб савршено се слаже како са сланим, тако и са слатким јелима. Исто тако, толико је укусан да скоро па да вам ништа друго није ни потребно…
Састојци:
- 700 г брашна,
- 2 кашичице соли,
- семенке: сусам, сунцокрет, ким...
- сецкани ораси,
- топла вода,
- квасац
Припрема:
1. У посуду сипати брасно, со, квасац, семенке и насецкане орахе, па промешати. Полако додавати топлу воду док се не замеси мекано тесто.
2. Мешати само кашиком, покрити крпом и оставити да стоји.
3. Након што се тесто дигло, промешати га кашиком и оставити да још једном нарасте.
4. Науљити тепсију, у њу истрести хлеб и премесити га на уљу, мало обликовати, посути разним семенкама, па опет оставити да се диже око пола сата.
5. Пећи на 200 степени. Кад порумени, мало попрскати водом, вратити још који минут у рерну, па га извадити и прекрити крпом. Оставити да „одмори“ петнаестак минута.