Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Domaća juneća supa

22.10.2018. 12:38 12:40
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Okrepljujuće ukusno jelo koje može da bude i ceo obrok ako se meso i povrće jedu s nekim sosom. Važna napomena: rni luk obavezno prepeći na plotni.

Sastojci:

- 500 g junećeg mesa,

- 6 većih šargarepa,

- 2 srednje zeleni,

- 2 srednja paštrnaka,

- 1 celer,

- glavica crnog luka,

- 2 kašičice soli,

- biber u zrnu,

- peršunov i celerov list

Priprema:

1. Meso oprati, pa staviti u dve litre vode da se kuva. Ukoliko se kuva u običnom loncu, potrebno je oko dva sata.

2. Kada je meso skoro gotovo, dodati prethodno očišćeno povrće.

3. Staviti po nekoliko grančica celerovog i peršunovog lista, pa kuvati dok povrće ne omekša.

4. Pošto je određena količina vode isparila tokom kuvanja, dodati još oko pola litre vode.

5. Dodati so i biber, pa „ukuvati“ supu.

6. Po želji, staviti rezance ili knedle.

7. Prilikom služenja, posuti sitno iseckanim peršunovim i celerovim listom.

8. Meso i povrće iz supe služiti uz sos od rena ili neki drugi po želji.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Slasne lazanje

Recept dana: Slasne lazanje

17.10.2018. 19:16 19:19
Recept dana: Pita s piletinom

Recept dana: Pita s piletinom

15.10.2018. 19:16 19:22