Recept dana: Ćufte iz rerne
Osim što su zdravije, ove su ćufte i ukusnije. Za nijansu su suvlje od klasičnih ćufti, jer ne sadrže hleb i ne prže se u ulju, ali im je ukus fantastičan...
Sastojci:
- ½ glavice crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 1 šargarepa,
- ½ kg mlevene junetine,
- 1 belance,
- kašičica senfa,
- kašičica soli,
- ¼ kašičice bibera,
- ½ kašičice peršunovog lista,
- kašika maslinovog ulja
Priprema:
1. Očistiti i sitno naseckati luk, potom šargarepu krupno izrendati, pa pomešati sve sastojke, osim ulja.
2. Rukama dobro izmešati da se svi sastojci ravnomerno rasporede.
3. Od dobijene mase formirati 12 jednakih loptica.
4. Svaku lopticu dlanovima blago spljoštiti.
5. Pleh u kome će se peći obložiti pak papirom, pa poređati ćufte.
6. Potrebno je svaku ćuftu premazati malom količinom ulja.
7. Peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni.
8. Jelo upotpuniti nekim prilogom od povrća ili svežom salatom.