Recept dana: Belgijski vafli
Recept za apsolutno najfiniji doručak u krevetu ili kad vam se jede nešto slatko. U oba slučaja, predlog kao stvoren za kišni dan.
Sastojci:
- 400 g brašna,
- 3 kašičice praška za pecivo,
- ½ kašičice soli,
- 50 g šećera,
- 300 ml mleka,
- 2 žumanceta,
- kašika ekstrakta vanile,
- 100 g otopljenog putera,
- 4 belanceta
Priprema:
1. Zagrijati tiganj s poklopcem za pripremu vafla.
2. Prosejati suve namirnice, odnosno brašno, prašak za pecivo, so i šećer, pa ih zajedno stavite u jednu posudu.
3. U posebnoj činiji pomešati mleko, žumanca i ekstrakt vanile, pa je preliti preko suvih namirnica i nežno umešati.
4. Smesi dodati otopljeni puter i nastaviti s laganim mešanjem.
5. Mikserom istući sneg od belanaca, pa ih polako umešati s ostalim namirnicama.
6. Uliti deo smese u kalup za pečenje vafla i peći dok ne dobijete rumene zalogajčiće.
7. Poslužiti vafle tople sa slatkom pavlakom, džemom, svežim voćem, medom ili samo s komadićem putera i šećerom u prahu.