ПИТА КОЈУ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ! Новак Ђоковић је БАНИЦУ таманио у Бугарској, а ово је оригинални рецепт (ФОТО)
На мрежама се појавила фотографија на којој Новак Ђоковић једе локални специјалитет - бугарску баницу.
Ова врста пите садржи бело брашно и глутен, које је наш тениски ас пре много година избацио из исхране.
Бугарски специјалитет, који је јео Новак Ђоковић, зове се баница. Она се прави од белог брашна, а познато је да је он ову намирницу одавно избацио из исхране. Због тога су фанови бурно реаговали на мрежама и оставили бројне коментаре.
Састојци:
200 мл уља
2 кашике јабуковог сирћета
400мл слане, хладне воде
1 кг белог брашна
Надев:
400г пуномасног сира
4 јаја
250г путера или маргарина
Припрема:
Замесити мекше тесто од брашна, уља, сирћета и слане воде. Месити све док не почне да се одваја од руку и радне површине.
Тесто поделити на 4 дела, сваки од њих даље месити, па поделити на 5 лоптица. Сваку лоптицу развити на величину тањирића за торту, па обилно намазати растопљеним путером и поређати једну на другу. Ове 4 гомиле са по 5 листова треба покрити крпом и оставити 10 минута да мирују.
Сваку "гомилу" посебно развући преко чарсава у танку кору, обрезати крајеве, па пошкропити растопљеним путером (који је остао од мазања теста) и филом од сира и јаја.
Novak Djokovic eating Bread after 15 years and after completing Tennis.
Finally his Gluten fast has ended. pic.twitter.com/avCduPtTiA— SK (@Djoko_UTD) September 18, 2024
Уз помоћ крпе увити ролну и ставити је у намазани плех. Исто урадити са свим "гомилама". Тесто ређати у размацима, јер се листови морају испећи са свих страна, да бисмо добили хрскаву кору. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени. После извесног времена покрити папиром да не изгори, па пећи даље све укупно око 40 минута, а крајњи производ треба да буде хрскав споља и мекан изнутра.
Ови састојци изазвали су бурне реакције и коментаре испод Новакове фотографије на којој се похвалио како ужива у укусу познатог бугарског јела.