broken clouds
27°C
23.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0717
usd
104.8278
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПИТА КОЈУ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ! Новак Ђоковић је БАНИЦУ таманио у Бугарској, а ово је оригинални рецепт (ФОТО)

23.09.2024. 14:23 15:04
Пише:
баница
Извор: youtube prinstcrin/ On My Table

На мрежама се појавила фотографија на којој Новак Ђоковић једе локални специјалитет - бугарску баницу.

Ова врста пите садржи бело брашно и глутен, које је наш тениски ас пре много година избацио из исхране.

Бугарски специјалитет, који је јео Новак Ђоковић, зове се баница. Она се прави од белог брашна, а познато је да је он ову намирницу одавно избацио из исхране. Због тога су фанови бурно реаговали на мрежама и оставили бројне коментаре.

Састојци:

200 мл уља

2 кашике јабуковог сирћета

400мл слане, хладне воде

1 кг белог брашна

Надев:

400г пуномасног сира

4 јаја

250г путера или маргарина

баница
Извор: youtube prinstcrin/ On My Table

Припрема:

Замесити мекше тесто од брашна, уља, сирћета и слане воде. Месити све док не почне да се одваја од руку и радне површине.

Тесто поделити на 4 дела, сваки од њих даље месити, па поделити на 5 лоптица. Сваку лоптицу развити на величину тањирића за торту, па обилно намазати растопљеним путером и поређати једну на другу. Ове 4 гомиле са по 5 листова треба покрити крпом и оставити 10 минута да мирују.

Сваку "гомилу" посебно развући преко чарсава у танку кору, обрезати крајеве, па пошкропити растопљеним путером (који је остао од мазања теста) и филом од сира и јаја.

Уз помоћ крпе увити ролну и ставити је у намазани плех. Исто урадити са свим "гомилама". Тесто ређати у размацима, јер се листови морају испећи са свих страна, да бисмо добили хрскаву кору. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени. После извесног времена покрити папиром да не изгори, па пећи даље све укупно око 40 минута, а крајњи производ треба да буде хрскав споља и мекан изнутра.

Ови састојци изазвали су бурне реакције и коментаре испод Новакове фотографије на којој се похвалио како ужива у укусу познатог бугарског јела.

Извор:
Дневник, Еспресо
Аутор:
Пошаљите коментар