ПОТАЖ ОД БУНДЕВЕ ИДЕАЛАН ЗА ЈЕСЕЊЕ ДАНЕ Овај тајни састојак му даје посебну ноту!
Овај кремасти потаж од бундеве није само класичан рецепт – откријте како један неочекивани додатак може преобразити његов укус и учинити га савршеним за јесење дане.
Поред савршено куване бундеве, главни састојак који овом јелу даје посебну ноту је – кокосово млеко.
Рецепт:
Састојци:
- 800 г бундеве (очишћене и исечене на коцке)
- 1 велики црни лук
- 2 чена белог лука
- 1 шаргарепа
- 1 кромпир
- 500 мл повртног бујона
- 200 мл кокосовог млека (тајни састојак)
- 1 кашичица куркуме
- 1/2 кашичице мушкатног орашчића
- Свеже млевени бибер и со по укусу
- Маслиново уље
- Свеже сецкани першун за декорацију
Припрема:
Припрема поврћа:** На маслиновом уљу пропржите ситно сецкани црни лук и бели лук до златне боје. Додајте коцкице шаргарепе и кромпира, и кратко динстајте. Након неколико минута, додајте коцкице бундеве и наставите да динстате још 5 минута.
Додајте повртни бујон, куркуму и мушкатни орашчић, па оставите да кува на умереној ватри око 20 минута, док поврће не омекша.
Када је поврће скувано, уз помоћ штапног блендера или у класичном блендеру испасирајте смешу док не добијете глатку кремасту текстуру.
У добијени потаж додајте кокосово млеко и мешајте на лаганој ватри још неколико минута. Овај састојак даје суптилну слаткоћу и кремасту структуру која се савршено уклапа са бундевом.
Зачините сољу и бибером по укусу и уклоните са ватре.
Потаже послужите топао, украшен свежим першуном или са мало капи маслиновог уља за додатни укус.
Овај потаж од бундеве је савршено јело за хладне дане, а додатак кокосовог млека му даје нови и узбудљиви укус који ће вас одушевити.