clear sky
13°C
18.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0508
usd
105.2142
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Овај рецепт за слатки ХЛЕБ ОД БУНДЕВЕ са чоколадом ће вас ОДУШЕВИТИ, А ЈАКО ЈЕ ЈЕДНОСТАВАН

13.09.2024. 10:03 10:08
Пише:
хлеб бундева
Извор: Youtube Printscreen

Чим јесен закуца на врата, бундева многима постаје незаобилазна намирница у кухињи.

Извор је хранљивих материја, а наранџаста боја значи да је богата бета-каротеном. Добра ствар код бундеве је то што се може комбиновати с пиринчем, тестенином, а може бити и главни састојак густе супеНаравно да бундева није резервисана само за слана јела. Сви волимо бундевару, јелте

Још један јесењи фаворит је хлеб од бундеве.

Готов за сат и по, овај меки и сочни хлеб од бундеве са додатком чоколаде савршена је доза слаткоће и јесењихмириса у којима желимо да уживамо ових дана. Ароми свакако погодују цимет, мускатни орашчић и сок од поморанџе који овај једноставан рецепт претварају у савршени десерт, али и слатки доручак.

Састојци

200 грама глатког брашна

2 кашичице млевеног цимета

2 већа јајеза

150 грама смеђег шећера

340 грама пиреа од бундеве

120 милилитара биљног уља

60 милилитара сока од поморанџе

120 грама комадића чоколаде

1 кашика соде бикарбоне

1 кашичица мускатног орашчића

1 кашичица млевеног каранфилића

1 кашичица млевеног ђумбира

Спустите решетку на доњи трећи положај, како хлеб не би пребрзо поруменео и загрејте рерну на 180 степени. У великој посуди помешајте брашно, соду бикарбону, цимет, мушкатни орашчић, каранфилић, ђумбир и со. Затим у другој посуди умутите јаја и смеђи шећер па додајте и умутите претходно напављен пире од обарене бундеве, биљно уље и мало сока од поморанџеСве помешајте, али не морате много да пазите, јер смеса не мора да буде глатка. На крају додајте и насецкану чоколаду и лагано све промешајте.

Смесу излијте у припремљени калуп (обложен папиром за печење или премазан с мало путера или кокосовог уља) и пеците сат временас тим да на пола печења можете прекрити хлеб алуминијском фолијомкако се кора не би препекла. Кад сат покаже 55 минута од почетка печења, сваких пет минута хлеб проверавајте чачкалицом. Хлеб је готов кад забодена чачкалица остане чиста или са свега неколико мрвица.

Оставите хлеб у калупу док се не охлади. Добра ствар је то што овај хлебможе на собној температури да стоји од три до четири дана или у фрижидеру до седам дана. Ако претекне

Пире од бундеве

Пире од бундеве направите тако да бундеву преполовите, очистите од коштица и печете половине очишћене бундеве око 35 минута на 200 степени. Након што омекша, извадите је и мало охладите, а затим кашиком извадите „месо“ бундеве и виљушком или миксером га претворите у пире. Овај домаћи пире од бундеве може да стоји у фрижидеру до недељу дана, а можете га користити за бројне рецепте, слатке и слане.

 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
ОВО ЈЕ РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕН АЈВАР Ево како га Македонци припремају на јединствен традиционалан начин и УВЕК испадне САВРШЕН

Сам процес прављења захтева стрпљење и љубав

ајвар

ОВО ЈЕ РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕН АЈВАР Ево како га Македонци припремају на јединствен традиционалан начин и УВЕК испадне САВРШЕН

11.09.2024. 16:15 16:22
ОВО ЈЕ ТАЈНА РЕЦЕПТА ЗА ПОМФРИТ КАО ИЗ РЕСТОРАНА Два састојка за хрскав и укусан пржени кромпир
1

ОВО ЈЕ ТАЈНА РЕЦЕПТА ЗА ПОМФРИТ КАО ИЗ РЕСТОРАНА Два састојка за хрскав и укусан пржени кромпир

08.09.2024. 12:29 12:37