ПОСНО ЧУДО готово за неколико минута: ЧОКОЛАДНИ СУФЛЕ који се топи у устима
Ако вам фали идеја за посни дезерт, овај ће вам се сигурно допасти – припрема се брзо и једноставно, а укус му је величанствен
Чоколадни суфле једна је од омиљених посластица широм света са сасвим оправдано: лаган је, укусан и прави се очас посла, често од свега неколико састојака.
Уколико се придржавате великог Ускршњег поста, нема разлога да га се одрекнете! Пробајте овај рецепт који смо пронашли у веганској кухињи и добићете слаткиш који је малтене идентичан као суфле с јајима и крављим млеком.
По укусу овај лагани лава колач можете украсити шећером у праху, чоколадним топингом или шареним мрвицама, а чак и без тога ће бити божанствен.
Састојци:
160 мл биљног напитка (сојино, овсено бадемово, пиринчано млеко... по укусу)
60 г брашна
1 кесица прашка за пециво
1/2 кашичице соде бикарбоне
25 г какао праха
5 кашика уља
2 кашике шећера
3 кашика меда
1/2 кашичице јабуковог сирћета
прстохват соли
100 г црне чоколаде
Припрема
Укључите рерну да се греје на 180 степени.
Миксером умутите уље, мед, биљно млеко шећер и сирће.
У то додајте брашно и какао, prеthodno помешане са содом бикарбоном и прашком за пециво. Сипајте постепено, уз мешање, тако да се не створе грудвице.
Намажите уљем калупе и сипајте смесу до 1/3 калупа.
Потом одозго поређајте по средини мрвљену или сецкану чоколаду, па преко сипајте остатак смесе.
Најпре укључите да рерне пече само доњим грејачем, па ту пеците око 8-10 минута, а затим пребаците на горњи грејач и тако пеците још 5-7 минута.
Оставите да одстоји у рерни неколико минута (да не спласне нагло изласком на собну температуру), па извадите.
Сервирајте преврнуто наопако, а по жељи можете посути шећером у праху.
Glossy/ Дневник